4 martie 2024

Primăria Timișoara a început construcția primului stadion de după Revoluție

Investiția e suportată integral din taxele și impozitele timișorenilor.

coverRel

Primăria Municipiului Timișoara a dat astăzi startul construcției Arenei Eroii Timișoarei, primul stadion ridicat în Timișoara după Revoluția din 1989. Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.

„Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului. E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la demararea construcției.

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

Mă bucură să văd că în sfârșit se întâmplă unul dintre stadioanele mereu promise. Știu că se vorbea de un stadion nou încă de când eram jucător aici, mai bine de un deceniu în urmă. Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autorități, mediu privat și suporteri, pentru a putea face performanță, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul în Europa”, a punctat managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon

La eveniment au fost prezenți primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Lațcău și Cosmin Tabără-Amânar, alături de managerul general al SSU Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon și sportivi remarcabili care au contribuit la gloria fotbalului timișorean de-a lungul timpului.

Oficialitățile au dat startul lucrărilor, înlăturând, simbolic, primele lopeți de pământ la locul construcției. Tot la fața locului a fost introdus în pământ un mesaj, într-o „capsulă a timpului” pentru generațiile care se vor bucura de investiția care demarează acum.

Reprezentanții SSU Politehnica Timișoara au înmânat primarului o minge semnată de marii jucători care au evoluat în echipamentul alb-violet și un tricou cu însemnele clubului, de asemenea, semnat de vedetele care au contribuit la prestigiul echipei de pe Bega.

Juniorii de la Poli au jucat un scurt meci demonstrativ, finalizat doar cu câștigători: tinerii sportivi au fost premiați de municipalitate, iar participanții s-au bucurat de momente frumoase, care ne arată că sportul timișorean are un viitor cert.

Pe suprafața de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Investiția Primăriei Timișoara se ridică la 115 milioane lei, bani de la bugetul local, și va fi gata în 2 ani și 3 luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari.

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?