16 mai 2024

Va fi predat studiul de prefezabilitate pentru proiectul noului Spital Municipal, inițiat de Primăria Timișoara

coverRel

Cu un număr estimat de 300 - 400 de paturi, cabinete de specialitate, circuite medicale eficiente și aparatură de ultimă generație, proiectul Primăriei Timișoara pentru un nou Spital Municipal ajunge în etapa de predare a studiului de prefezabilitate. O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă săptămâna aceasta la Timișoara pentru întâlniri cu primarul Dominic Fritz și vizite tehnice în nordul orașului, pe terenul Primăriei, unde va fi ridicat spitalul și la secții ale actualului Spital Municipal. Potrivit acordului, studiul de prefezabilitate va fi înaintat Primăriei Timișoara la finalul lunii mai - începutul lunii iunie. 

„Noul Spital Municipal este cea mai mare și mai importantă investiție a orașului în sănătate, din ultima jumătate de secol. De aceea, mă bucur că avem alături de noi experții de la divizia de investiții a Băncii Mondiale, specializați în astfel de proiecte în întreaga lume. Ambiția noastră este să avem un spital modern, care rezolvă problemele pe care le avem în Timișoara cu infrastructura de sănătate și care să fie implementat cât mai repede. Parteneriatul cu Banca Mondială ne oferă șansa de a parcurge acest drum împreună, de la primul studiu până la cheia spitalului”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Studiul de prefezabilitate este inclus în prima etapă a acordului de asistență pentru construirea unui spital public nou în parteneriat public-privat, alături de pregătirea studiului de fezabilitate și a studiului de fundamentare pentru parteneriatul public-privat. Cea de-a doua etapă prevede consultanță pentru pregătirea documentației de licitație pentru atragerea unui operator privat care să proiecteze, să finanțeze, să construiască și să întrețină noul spital din Timișoara. 

Reamintim, secții ale Spitalului Municipal, în prezent împrăștiate în locații diferite din oraș, vor fi mutate într-un nou spital pe care Primăria îl construiește în parteneriat public-privat în zona de nord, lângă Aerodromul Utilitar, pe un teren al municipiului. Primele plăți vor fi făcute de către municipalitate după ce spitalul este construit și dotat cu aparatură modernă. Cheltuielile de capital, finanțare și mentenanță timp de 20 de ani, estimate la 120 de milioane de euro, pot suferi modificări, în baza studiilor realizate de către specialiștii IFC.

 Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?