7 June 2024

Sute de mii de plante împodobesc Timișoara în această vară

coverRel

Activitățile de întreținere a spațiilor verzi, derulate de Primăria Timișoara, prin echipele societăților din subordine sunt în plină desfășurare.

Echipele Horticultura lucrează în toate zonele orașului și plantează în această vară 231.280 plante. Pentru refacerea covorului floral din Piața Victoriei au fost folosite 76.960 de plante. Modelele florale din centrul orașului au fost realizate cu exemplare de Coleus, Cineraria, Iresine și Tagetes.

Totodată, se efectuează lucrări de plantare și în alte locații din oraș: Capitol, Parcul Rozelor, Parcul Scudier, Parcul Alpinet, scuar Plevnei, scuar Eftimie Murgu, Parcul Regina Maria, Parcul Copiilor, bulevard C.D. Loga, Parcul Corneliu Coposu, Ceas Floral, interesecție Continental, Parcul Botanic. Aici se plantează Begonia (begonie), Ageratum (pufulețul de grădină), Coleus (urzicuță), Iresina (iresine), Salvia (salvie), Tagetes (crăiță), Petunia (petunie), Gazania (floarea comoară), Portulaca (floare de piatră), Cineraria (cenușăreasa), Achyrantes (aparmaga), Heliotropium (vanilia de grădină). Până acum, s-au finalizat plantările în Piata Victoriei, Parcul Alpinet, Parcul Central, Capitol, Pasaj Jiul, Aleea Studentilor și în Parcul Studentesc.

În plus, au fost plantate flori în vazele și jardinierele din: Piața Mărăști, strada Popa Șapcă, pietonala Mărășești, Piața Libertății, Parcul Copiilor, bulevard Mihai Eminescu, Podul Michelangelo, Piața Leonardo da Vinci, Aleea Studenților, Evidența Populației, Bastionul Theresia, Pasaj Jiul.

Din plantele utilizate în campania de vară, aproximativ o pătrime provin din producție proprie, din serele Horticultura.

Spațiile verzi din toate zonele orașului au fost cosite de mai multe ori de la începutul sezonului. De asemenea, în parcările amenajate de Primăria Timișoara, în locul fostelor garaje din Calea Lipovei vor fi plantați aproximativ 40 de arbori.



Serviciul Comunicare

                                                                                                                                              

Este utilă această pagină?