27 June 2024

Spațiile verzi ale orașului, pregătite pentru vacanța de vară

coverRel

Primăria Timișoara continuă programul de îngrijire a spațiilor verzi din toate cartierele. De asemenea, ne asigurăm că locurile de joacă oferă condiții sigure pentru copiii aflați deja în vacanță. Parcurile, bulevardele principale și spațiile verzi adiacente străzilor beneficiază de lucrări de cosire, toaletare și întreținere. Echipele societăților din subordinea primăriei și ale firmelor contractate sunt zilnic pe teren, pentru a acoperi o suprafață cât mai mare de pe domeniul public. Lucrările de întreținere a spațiilor verzi, includ cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale.

În locurile de joacă de pe str. Orșova colț cu Dej, Brandusei, de la Favorit și  Gabriela Tako s-au reparat băncile, au fost montate suprafețe de tartan, s-au vopsit și recondiționat echipamentele de joacă.

Echipele noastre sunt prezente pe străzile:  Avram Imbroane, Calea Sagului, Învățătorului, Soroca, Martir Cernăianu, Demetriade, bd. Regele Ferdinand, Lacului, bd. Dambovita, Aleea Cutezatorilor, Bader, Michelangelo, Paul Morand, Bucovina, Macilor, Platanilor, Demetriade, la Catedrală, Capitol, pe faleza Begăi și la Pasajul Jiul. Lucrările de întreținere se execută și în scuaruri (Statuie M.Eminescu, Edison, Gh.Doja, Iorgovanului) și piețe (Regina Maria, Victoriei).

Parcurile sunt obiective foarte importante, ca spații de relaxare și petrecere a timpului liber în sezonul cald, de aceea ne asigurăm că iarba este cosită săptămâna aceasta în: Clăbucet, Petőfi, Chopin, Cetății, Justiției, Alpinet, Central, Uzinei, Frații Constantin.

 Echipele sunt pe teren și continuă activități de cosire și inervenții la spațiile verzi și din zone mai ample precum: Lotusului, Borzești, Pasteur, Timis, Brandusei, Dropiei, Labirint, Teiului, Polonă, Padesului, Mendeelev, Amforei, Lipovei, Lotusului și Tipografilor.

 În funcție de necesități, echipele partenere vor acționa în toate cartierele orașului, asigurându-se că fiecare zonă verde primește atenția cuvenită. Locuitorii sunt rugați să respecte indicațiile echipelor de lucru și să evite zonele în care se desfășoară activități de întreținere.

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?