12 July 2024

Primăria Timișoara intensifică programul de îngrijire al spațiilor verzi în sezonul estival

coverRel

În perioada verii, spațiile verzi au nevoie de îngrijire intensive. Echipele Primăriei Municipiului Timișoara sunt zilnic pe teren pentru a asigura o întreținere corespunzătoare a parcurilor, locurilor de joacă și a spațiilor verzi de pe domeniul public.

 Ne asigurăm că arborii plantați în această primăvară sunt udati regulat, astfel încât să se mențină verzi și sănătoși. Operațiuni de udare se derulează pe străzile Ardealului, Barițiu, Cireșului, Clăbucet, Dr. Bagdazar, Dunărea, Gheorghe Lazar, I. Vacărescu, Ion Barac, Polonă, Pop de Băsești, Regela Carol I, Andreescu, Banatul, Brâcoveanu, Ștefan cel Mare, Martir Ioan Stanciu, Parcul Padurice, bulvardul Republicii, Ferdinand, 16 Decembrie, străzile Măceșilor, 3 August, Miron Cristea, Daliei, Eroilor.

Chiar dacă este foarte cald, continuăm și activitatea de cosire în parcuri, scuaruri și pe aliniamentele stradale. Am intervenit pe str. Kogălniceanu, în parcurile Justiției, Clăbucet, Botanic, la Punctele cardinale, pe bulevardul I.C.Bratian, în zonele Lacului, Iorgovanului, Ana Ipătescu, Pavilioane, Barițiu, Piața Traian, Iosif Vulcan, Tigrului, Piața Istria, terenul Dedeman Calea Sagului, locul de joacă de pe strada Titulescu și pe malul Begăi.

Echipele continuă intervențile pe bulevardul I.C.Bratianu, intersecție Continental, Aleea FC Ripensia, în Piața Consiliul Europei, la perdeaua forestieră, zona Ardealul, bulevardul Dâmbovița, zonele Cehov și  Avântului, Cloșca, Scărișoara,Tigrului, Căprioarei,  str. Gheorghe Lazăr, Calea Sever Bocu, parcurile Cetății și Coposu.

 Plantele uscate și buruienile sunt îndepărtate constant. Îngrijiri ale spațiilor verzi au loc pe Calea Sever Bocu, Calea Aradului Biserica Agape, scuarile Căprioarei, Edison, Lotusului, parc Frații Constantin, tuns gazon, Petőfi Sándor, scuarul balta Lamâița, locurile de joacă Iulia Simu, Lamâița, Parc Lunei, sens Calea Aradului, Parc Zurich. Tăieri de corecții au avut loc pe Aleea Viilor și strada Storojineț. Udarea florilor se face regulat și intervenim în parcurile:  Botanic, Alpinet,  Central și Coposu.

Verificarea și repararea echipamentelor de la locurile de joacă se realizează în Parcul  Clăbucet, grădinița de pe strada Crișan, Parc Frații Constantin, locul de joacă de pe strada Renașterii.

Echipele contractate de municipalitate sunt prezente pe teren și în zilele de sâmbătă, pentru a acoperi o suprafață cât mai mare și a ne asigura că spațiile verzi din Timișoara sunt întreținute corespunzător. Împreună ne asigurăm că Timișoara rămâne un oraș verde, care oferă o bună calitate a vieții în toate cartierele.

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?