23 August 2024

Start vot pentru bugetare participativă 2024

coverRel

Primăria Timișoara transformă, din nou, ideile bune și utile ale timișorenilor în investiții implementate cu fonduri de la bugetul local, în cadrul programului de bugetare participativă. Municipalitatea a dat start votului pentru cele 45 de proiecte selectate în cadrul campaniei 2024. Pentru ca timișorenii să dezvolte comunitatea de care aparțin, cu sprijinul Primăriei, este necesară o mobilizare la vot, până în 23 septembrie.

Parcul din Lunei, laboratorul de robotică pentru elevi, piste de biciclete mai sigure au trecut de la stadiul de idee la realitate pentru că au strâns voturi de la timișoreni, în anii trecuți. Uitați-vă pe lista de proiecte, vedeți ce e propus la voi în cartier și vă încurajez să votați. Următoarele zone verzi sau locuri de joacă pot fi decise de votul dumneavoastră”, spune primarul Dominic Fritz.

Procedura de vot este extrem de simplă: 

1.  Accesați https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/proiecte

2.  Alegeți proiectul pe care doriți să îl susțineți și accesați pagina dedicată.

3.  Apăsați butonul „VOTEAZĂ”.

Dacă nu aveți deja un cont, îl puteți crea rapid folosind numărul de telefon și datele personale. Veți primi un cod de validare prin SMS, iar ulterior veți putea vota până la 5 proiecte, reconectându-vă cu numărul de telefon.

Proiectele alese prin vot vor fi implementate începând cu ianuarie 2025, în limita bugetului total de 4 milioane de lei alocat programului de bugetare participativă 2024. Timișorenii doresc în cartierul lor spații verzi, locuri de joacă, reparații străzi/trotuare sau facilități pentru sport, iar lista proiectelor poate fi consultată aici.

Inițiativele care intră la vot au fost primite din cele opt zone ale orașului, iar fiecare are cel puțin 3 proiecte eligibile. Bugetul total este împărțit echitabil, cu 500.000 lei alocați pentru fiecare zonă. Proiectele câștigătoare vor fi stabilite în funcție de numărul de voturi primite și de bugetul solicitat, fiind posibil ca într-o zonă să fie selectate unul sau mai multe proiecte.

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?