Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara

Sigle 1

În data de 04.05.2022, Municipiul Timişoara, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanţare cu numărul 699, pentru proiectul „Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara” cod SIPOCA 1220/Cod SMIS 164615, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, obiectivul specific 2.1 „Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordantă cu SCAP”.

Obiectivul general al proiectului

Eficientizarea administrației publice a Municipiului Timișoara, prin planificarea strategică și implementarea mecanismului de digitalizare integrată a procesului participativ și decizional in relația cu cetățenii.

Prin activitățile desfașurate, rezultatele proiectului conduc la îndeplinirea obiectivului general al acestuia, și implicit la obiectivul specific 2.1 "Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP" respectiv debirocratizarea și simplificarea pentru cetățeni și consolidarea capacității administrației publice de a asigura calitatea si accesul la serviciile publice.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Analiza nivelului de participare publică a cetățenilor din Municipiul Timișoara și elaborarea strategiei de eficientizare a participării publice pentru o guvernare deschisă.

2. Debirocratizarea și simplificarea interacțiunilor cetățenilor și operatorilor economici cu Primăria Municipiului Timițoara prin crearea unui portal virtual de interacțiune.

3. Creșterea performanței aparatului de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara, prin formarea angajaților in ceea ce privește:

- modul de aplicare a recomandărilor din strategia de eficientizare a participării publice, inclusiv comunicarea si relaționarea cu cetățenii;

- folosirea instrumentelor digitale create în cadrul acestui proiect (infrastructura de identitate digitală pentru informarea si consultarea cetățenilor în relația cu administrația locală).

4. Retrodigitalizarea arhivei Primăriei Municipiului Timișoara, a cel putin 5000 unități arhivistice (bibliorafturi).

Perioada de implementare a proiectului

16 luni, începând cu 04.05.2022

Valoarea totală a proiectului

3.881.261,94 lei, defalcată pe surse de finanţare după cum urmează:

Valoarea eligibilă nerambursabilă: 3.803.636,69 lei.

Cofinanţarea eligibilă a Beneficiarului: 77.625,25 lei.

Manager proiect

GABRIELA VOLOSCIUC

email: [email protected]

Finalizare implementare proiect

Este utilă această pagină?